Mikä on haamukirjoittaja? Vastauksia kysymyksiisi. - Vieraskynä

Mikä on haamukirjoittaja? Vastauksia kysymyksiisi.

Haamukirjoittaminen on kirjoittamisprosessi, jossa lopputuotoksen ”kunnian” saa joku muu kuin kirjoittaja. Kirjoittajaa kutsutaan tässä tapauksessa haamukirjoittajaksi, joka saattaa puolestasi tekstintuotannon projektin päätökseen tai toimii “osittaisena” haamukirjoittajana työskennellen julkisesti nimitetyn kirjoittajan rinnalla. Kummassakaan tapauksessa haamukirjoittajan nimi ei tule näkymään itse lopputuotoksessa. Voi kuulostaa julmalta, mutta sopimussuhteiset haamukirjoittajat ymmärtävät luottamuksellisen roolinsa.

Karrikoidusti voisi jopa todeta, että haamukirjoittaja eroaa kirjailijasta siinä, että hänen tavoitteenaan on kiinnittää mahdollisimman vähän huomiota itseensä. Haamukirjoittaja tehtävänä on mukauttaa kirjoitustaitonsa vastaamaan kunkin asiakkaan tarpeita ja keskittyä asiakkaan sisällöllisen vision toteuttamiseen. Matkan varrella haamukirjoittaja  voi antaa asiakkaalle myös arvokkaita neuvoja sisältö- ja tyylikysymyksissä, ja auttaa näin hiomaan asiakkaan omia taitoja tulevia sisällöntuotannon tarpeista silmällä pitäen.

Pohjimmiltaan haamukirjoittaja onkin haamun sijaan pikemminkin suojelusenkeli, joka auttaa sinua kiertämään tekstintuotannon karikot, eikä jätä pulaan!

Mikä olisi sinulle sopivin tapa tuottaa haamukirjoitustekstejä? Tutustu erilaisiin vaihtoehtoihin tai pyydä meiltä lisätietoa!

Leave A Comment