Haamukirjoittajan ja asiakkaan yhteistyöllä syntyy hyvä teksti - Vieraskynä

Haamukirjoittajan ja asiakkaan yhteistyöllä syntyy hyvä teksti

Haamukirjotettu teksti tuotetaan asiakkaalle tämän toiveiden mukaisesti, mutta siinä on olennaista, että se syntyy yhteistyössä tekstin ”tekijän” kanssa. Haamukirjoittaja hoitaa sisällöntuotannon kokonaan tai osittain asiakkaalle, joka nimetään tekstin tekijäksi. Asiakas on itse mukana vaikuttamassa siihen, millainen tekstistä tulee. Oma panos voi jäädä vähemmälle, jos niin tahtoo, mutta on hyvä muistaa, että asiakkaalla on mahdollisuus vähintään ohjeistaa tekstin tuotanto, varsinkin jos epäilee, tuleeko tekstistä juuri sellainen kuin haluaa.

Haamukirjoittaja suunnittelee ja kirjoittaa tekstiä sinulle haluamallasi tavalla

1) Kuinka paljon kirjoittamista haamukirjoittaja tekee?

Tekstin määrä riippuu siitä, kuinka paljon haluat ja voit osallistua kirjoitusprosessiin. Haamukirjoittaja voi kirjoittaa muistiinpanojesi ja ideoittesi pohjalta tai käyttää pohjana jo kirjoittamaasi tekstiä. Hän voi kirjoittaa koko tekstin myös haastattelun perusteella. Kaikki edellä mainittu vaikuttaa siihen, kuinka paljon haamukirjoittajan on työskenneltävä tekstin parissa.

2) Tekstin suunnittelu

Haamukirjoittaja suunnittelee kirjoitusstrategian käytettävissä olevan materiaalin ja toiveittesi perusteella. Muista tehdä selväksi ainakin, mitä haluat sisällyttää tekstiin ja millaista tekstiä odotat hänen kirjoittavan.

3) Kommunikaatio on avainasemassa

Asiakkaan on varmistettava, että haamukirjoittaja ymmärtää, mitä hän kirjoittaa. Haamukirjoittajan tehtävänä on puolestaan varmistaa, että hän ymmärtää asiakkaan odotukset ja tavoitteet. Saat aina ensimmäisen version kommentoitavaksi ja voit keskustella haamukirjoittajan kanssa mahdollisista muutoksista ja korjauksista, jotka haluat hänen tekevän tekstiin.

4) Teksti on valmis vasta, kun olet tyytyväinen

Työskentely tekstin parissa jatkuu, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Älä pelkää ilmaista ajatuksiasi tai esittää toiveitasi.

Voit luottaa haamukirjoittajan tekstin laatuun

1) Selkeä rakenne

Ammattikirjoittaja osaa suunnitella ja kirjoittaa hyvin jäsennellyn tekstin, jossa kaikki tarvittava tieto on esitelty selkeäsi ja loogisesti.

2) Vahva sisältö

Haamukirjoittaja pitää huolen siitä, että teksti on vetävä ja kiinnostava, jotta lukijoiden mielenkiinto säilyy loppuun saakka.

3) Hyvä kielenkäyttö

Haamukirjoittaja osaa käyttää yksinkertaista kieltä olematta yksitoikkoinen. Hän osaa välttää tautologiaa, kliseitä ja latteuksia. Hän osaa pukea monimutkaiset ajatukset suurelle yleisölle ymmärrettäväksi ja käyttää virheetöntä kieltä.

4) Sopiva tyyli

Teksti kirjoitetaan asiakkaan persoonaan sopivalla kirjoitustyylillä ja erityisesti asiakkaan eli tekijäksi nimetyn äänellä. Asiakkaalta saatu teksti voi antaa hyvän kuvan siitä, millaista tekstiä haamukirjoittajan pitäisi tuottaa. Muussa tapauksessa haastattelu antaa hyviä vinkkejä. Hyvä haamukirjoittaja kuuntelee asiakasta varmistaakseen, että hän onnistuu tuottamaan henkilön tyyliin sopivan tekstin.

5) Erottuva

Haamukirjoittaja menee suoraan asiaan, korostaa huomiota vaativia kohtia ja kirjoittaa ytimekkäästi. Hän osaa kirjoittaa hakukoneoptimoitua ja myyvää tekstiä tavalla, joka tukee asiakkaan tavoitteita.

6) Lukijoita haastava

Kokenut haamukirjoittajaa ei pelkää esittää kovia kysymyksiä. Tekstistä on nimittäin tarkoitus tehdä suora, aito sekä keskustelua ja ajatuksia herättävä. Silloin se toimii.

 

 

Leave A Comment