Onko haamukirjoitettu teksti todella sinun? - Vieraskynä

Onko haamukirjoitettu teksti todella sinun?

Haamukirjoittaminen tarjoaa helpon ja kätevän ratkaisun sisällöntuotannon tuomiin ajankäytön ja kirjoittamisen haasteisiin. Kuitenkin se, että joku muu kirjoittaa ajatuksiasi ja ideoitasi, herättää huolta, koska saatat luottaa enemmän itseesi ja kyseenalaistaa, onko haamukirjoittajan käyttäminen hyväksyttävää. Onko teksti todella sinun, jos joku muu on kirjoittanut sen?

Avun tarvitsemisessa ei ole mitään hävettävää eikä siinä, että antaa jonkun muun huolehtia työn toteutuksesta. Tekstin ydin tulee informaatiosta ja ajatuksista, joita halutaan välittää, ja delegoinnin kautta haamukirjoittajalle annetaan vain tarvittava materiaali tekstin tuottamiseksi. Et ehkä ole kirjoittanut tekstiä, mutta ideat ja ajatukset ovat taatusti omiasi. Haamukirjoittajan tehtävä on kirjoittaa, mitä haluat sanoa, ja kuulostaa sinulta, mutta sinä tarjoat siihen rakennuspalikat. Hallitset prosessia, mutta joku muu toteuttaa käskysi.

On täysin perusteltua tilata työtä, delegoida tai ulkoistaa osa työprosessia. Osaamistasi, tietosi ja/tai tutkimustasi käytetään lopullisen tekstin luomiseen. Teksti kuuluu sinulle, ja voit tehdä sen kanssa mitä haluat.

Se, miten ja milloin käytät haamukirjoittajaa, riippuu sinusta. Mitä enemmän kirjoitat itse, sitä enemmän teksti saattaa tuntua omalta, mutta voit hallita prosessia ja hyväksyä tai hylätä tavan, jolla haamukirjoittaja on kirjoittanut ideasi. Lopputuote on sinun mukaan lukien omistusoikeus ja tekijänoikeus – se on ainoastaan puettu sanoiksi jonkun muun toimesta.

 

 

Leave A Comment