Koetko tyhjän paperin kammoa? - Vieraskynä

Koetko tyhjän paperin kammoa?

Tunnustan kokeneeni tyhjän paperia kammoa aloittaessani kirjoittamaan tätä tekstiä. Minulla ei ollut aavistustakaan, mistä aloittaa tai mitä sanoa. Joten päätin kirjoittaa juuri siitä – tyhjän paperin kammosta. Wikipedian mukaan se tarkoittaa tilannetta, jossa kirjailija tai toimittaja menettää kykynsä tuottaa uutta tekstiä tai kokee luovuuden katoamisen tunteen. Joskus se kestää hetken, toisinaan jopa kuukausia tai vuosia.

Törmäsin hiljattain Ritu Mehrishin kirjaan, jossa hän puhuu Leader´s blockista. Se on määritelmä hetkellisille haasteille, joita lähes jokainen johtaja kokee uransa aikana. Aivan kuten tyhjän paperin kammo, Leader´s block on tila, jossa johtaja kokee luovuuden hidastumista, tuntee innottomuutta ja kokee olevansa kykenemätön toimimaan parhaalla tasolla.

Leader´s blockia voisi verrata urheiluun. Se on vaihe, jossa urheilija ei kykene suoriutumaan parhaan kykynsä mukaan esimerkiksi onnettomuuden tai vastaavan jälkeen. Mitä silloin tapahtuu? Urheilija harjoittelee, jotta hän toipuu ja kykenee tekemään paluun omalle tasolleen. Se on täysin normaalia urheilumaailmassa. Se, mikä minut Mehrishin kirjassa yllätti, oli se, että Leader´s Block on yleinen nimenomaan kokeneiden johtajien parissa. Mutta mistä johtuu, että johtavassa asemassa oleville on tabu myöntää, että en ole juuri nyt parhaimmillani? Mehrishin mukaan syy on se, että kokemuksen myötä johtajalla on yhä suurempi kynnys pyytää apua.

On täysin normaalia, että kokeneellakin johtajalla on hetkittäin heikko itsetunto tai että hän kokee keskittymiskyvyn puutetta tai kyvyttömyyttä tehdä päätöksiä. Me kaikki käymme läpi näitä vaiheita työuramme aikana.

Mehrish toivookin, että nyt kun Leader´s Block on tunnistettu ja saanut nimen, olisimme avoimempia puhumaan siitä ja jakamaan kokemuksiamme.

Haamukirjoituspalvelu voi olla erinomainen apu kaiken tasoisille johtajille, jotka kamppailevat tyhjän paperin kammon tai Leader´s Blockin aiheuttaman inspiraation kadottamisen tunteen kanssa.

Kuinka haamukirjoittaja voi auttaa?

  1. hän näkee metsän puilta
  2. hän osaa esittää oikeat kysymykset
  3. hän osaa yksinkertaistaa sanomasi
  4. hän säästää aikaasi
  5. hän saattaa sinua stressaavan kirjoitustyön valmiiksi
  6. hän antaa sinulle uusia näkökulmia
  7. hän antaa sinun loistaa!

Leave A Comment